Tietoa meistä

Mistä kaikki alkoi

Helsinki Metropolitan Orchestra syntyi kesällä 2017, kun pianisti Alina Sorjonen ja kapellimestari Sasha Mäkilä päättivät koota muusikkoystävänsä yhteen harjoittelemaan ja esittämään konserttimusiikkia kesäisessä Helsingissä.

Konsertti Temppeliaukion kirkossa oli menestys. Yleisömäärä, n. 800 kuulijaa, joista n. 100 seisomapaikoilla, yllätti kaikki ja jätti jälkeensä palavan halun jatkaa yhdessä soittamista. Syksyn järjestäytymisen jälkeen seuraavat konsertit olivat Kauniaisissa ja Helsingissä vuodenvaihteessa 2017-2018.

Monipuolista konserttitoimintaa

Vuoden 2018 aikana orkesteri teki uusia taidealavalloituksia kapellimestarikurssista oopperaan, käynnisti kesäkonserttikiertueperinteen ja teki Kiinaan ensimmäisen ulkomaankiertueensa.

2019 toiminta on edelleen järjestäytynyt ja laajentunut, orkesteri on mm. esiintynyt Emma Gaalassa ja tehnyt äänityksen, esittänyt suomalaista oopperaharvinaisuutta, ja kausi huipentui lokakuussa suurproduktioon, Suomen Laulun kanssa esitettävään Mendelssohnin Elias-oratorioon.

Poikkeuksellinen konsepti

Orkesterin taiteellinen johtaja Sasha Mäkilä kertoo orkesterista seuraavaa:

"HMO on kokoonpanona aivan uniikki siksi, että mukana on harrastajia, opiskelijoita ja ammattilaisia, ja ikäjakaumakin on erittäin laaja. Toinen ainutlaatuinen asia on se, että kaikki soittajat ovat taustastaan riippumatta samalla viivalla. Koska kokoonpano on uusi, on tähän ollut ihmisten helppo tulla, ja moni on löytänyt orkesterista jotain, jota ei ole voinut kokea aikaisemmissa ympyröissään musiikkiharrastuksen tai ammatin parissa."

Missio

HMO on ruohonjuuritason orkesteriyhteisö, joka tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuksia soittaa suuren sinfoniaorkesterin ohjelmistoa periodiluonteisesti ja korkealla taiteellisella tasolla. HMO:n toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja tasavertaisuuteen, ja voit tulla orkesterin jäseneksi, olit sitten lukiolainen, eläkeläinen, musiikin ammattiopiskelija, harrastaja tai ammattimuusikko. HMO tarjoaa yleisölle konserttielämyksiä matalalla kynnyksellä ja tuo musiikkia myös paikkakunnille ja saleihin, joissa ei tavallisesti orkesterimusiikkia kuulla.

Visio

HMO haluaa olla merkittävä tekijä pääkaupunkiseudun kulttuurielämässä, ja se täyttää raon, joka jää harrastajaorkesterien ja ammattiorkesterien välimaastoon. Teemme yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja toteutamme tärkeää tehtävää antaessamme nuorille soitonopiskelijoille mahdollisuuksia kokea, mitä on työskennellä suuressa sinfoniaorkesterissa. HMO:n kokoonpano heijastaa musiikinharrastajien moninaisuutta pääkaupunkiseudulla ja heidän haluaan toimia yhdessä ja luoda itse itselleen esiintymismahdollisuuksia. HMO on hyvän mielen orkesteri, jonka soitossa ilo ja hyvä yhteishenki kuuluu ja näkyy.

Orkesterin johto

  • Sasha Mäkilä Taiteellinen johtaja
  • Alina Sorjonen Intendentti

Yhdistyksen hallitus 2020

  • Csilla Firon puheenjohtaja
  • Laura Iivonen-Mellais varapuheenjohtaja
  • Jyrki Messo sihteeri
  • Leena Jämsén
  • Sofia Kangas
  • Mika Turunen
  • Anni Tolvanen varajäsen
  • Mika Weckström taloudenhoitaja (ei hallituksen jäsen)

Yhteystiedot